L'Assistent per afegir impressores
per a ∪︀
Fent clic sobre la icona situada en l'extrem esquerra de la barra d'eines en la part superior de la finestra, s'inicia l'assistent per afegir impressores
.
Aquest assistent genera diverses pantalles fins aconseguir instal·lar una nova impressora. En aquest moment l'assistent funciona per a ∪︀ i per al mòdul d'entorn RLPR. El nombre de passes dependrà del subsistema d'impressió actiu en el vostre sistema.
Començar
La pantalla de benvinguda us indica que sempre podeu retrocedir per a canviar alguna opció.
La pantalla d'introducció de l'assistent de &tdeprint;
La pantalla d'introducció de l'assistent d'impressores
Selecció del dorsal
Trieu el dorsal
que el protocol ∪︀ ha d'usar amb la vostra nova impressora. Aquests són:
Impressora local (paral·lel, sèrie, USB)
Cua LPD remota
Impressora compartida SMB (&Windows;)
Impressora de xarxa (TCP, &HP; JetDirect, AppSocket)
Impressora de xarxa amb &IPP; (&IPP;/HTTP)
Fitxer d'impressora
Impressora sèrie fax/mòdem
Classe d'impressores
Si algunes de les possibilitats estan en gris, és perquè no estan disponibles. Per exemple, potser no teniu programari per a una dorsal de FAX o no hi ha cap mòdem instal·lat per usar-lo.
Triar el sistema d'impressió
Triar el sistema d'impressió
Opció directa en xarxa
Els continguts de la següent pantalla depenen de la vostra tria en la pantalla anterior. Si coneixeu els detalls, simplement introduïu-los per a configurar directament la xarxa.
En els altres casos, l'assistent podrà explorar la xarxa per ajudar-vos a decidir quina opció és útil.
Exploració de l'assistent de xarxa &tdeprint;
En l'assistent de &tdeprint;, podeu introduir directament els detalls de la xarxa, o podeu explorar la xarxa automàticament.
Recepció de la informació en la exploració de la xarxa
Si useu una de les connexions de xarxa (LPD remot, SMB, ∪︀ remot, impressora de xarxa amb &IPP;), disposeu d'una opció per a explorar la xarxa. Tingueu cura amb aplicar això, en alguns entorns de xarxa l'exploració es considera un acte hostil i nociu!
En el cas de SMB, &tdeprint; usarà les utilitats de Samba, nmblookup i smbclient (les quals necessiten estar instal·lades per a que funcioni) per obtenir la informació que es presenta en forma d'arbre.
En el cas de &IPP; (Port 631) i TCP Network/AppSocket (Port 9100) &tdeprint; mirarà d'obrir el port i en cas d'aconseguir-ho enviar una petició ipp-get-printer-attribute a la impressora. En impressores &HP; noves això últim funciona bé perquè suporten tant AppSocket com &IPP;.
Altres fabricants d'impressores usen uns altres números de port per a impressió directa TCP/IP. Potser us calgui esbrinar quin usar. El botó Arranjament en el diàleg us permet configurar l'exploració, incloent adreces IP, ports i temps d'espera a usar.
Una altra vegada: Tingueu cura de no confondre-us amb un intrús en la vostra xarxa quan useu la tècnica d'exploració.
Diàleg de configuració de xarxa de l'assistent &tdeprint;
En l'assistent &tdeprint;, podeu introduir paràmetres per a que l'assistent explori parts de la vostra xarxa.
Selecció del model d'impressora
La part més difícil probablement és la Selecció del model d'impressora
. Antigament la situació era complicada perquè a penes es podien trobar controladors. Ara la dificultat esdevé perquè n'hi ha masses, molts són molt bons, però molts que no funcionen.
Si disposeu d'una base de dades
actual amb controladors disponibles en el vostre sistema, seleccioneu primer el fabricant en la part esquerra de la finestra, i després el model en la dreta. Aquesta finestra partida mostra tots els &PPD; trobats per ∪︀ en el repositori estàndard dels &PPD; instal·lables. Aquest repositori normalment és /usr/share/cups/model/. Si voleu que el vostre controlador sigui trobat automàticament per ∪︀ i &tdeprint;, situeu-lo aquí.
Selecció de controlador
En la següent pantalla veureu una descripció del controlador seleccionat anteriorment. Aquesta descripció està extreta del &PPD; usat en aquest moment.
Per a una impressora &PostScript; real no intenteu mai instal·lar un &PPD; Foomatic
o Gimp-Print
, fins i tot si s'us ofereix. No n'estareu content. En el seu lloc cerqueu el &PPD; original del fabricant, preferiblement l'escrit per a &Windows; NT, i useu-lo.
Algunes distribucions de &Linux; subministren cada possible combinació per a ∪︀ dels fitxers de filtres &PPD; Ghostscript i foomatic
que es poden trobar en la xarxa. Molts són inservibles. Es varen generar fa un any quan els membres de www.linuxprinting.org feien els seus primers experiments subministrant els &PPD; de terceres parts per a ∪︀. Tot i que etiquetats com a versions Alfa
, començaren a tenir vida pròpia i es poden trobar en diversos llocs de la xarxa, realitzant una mala feina a ∪︀.
Si no esteu segur de quins usar aneu a:
http://www.linuxprinting.org
http://www.cups.org
I demaneu ajuda. En un estat posterior de la documentació les diferències dels diferents controladors i els models &PPD; aparegueren en http://tdeprint.sourceforge.net/. Esteu atent!
A través del botó Altre... podreu recuperar qualsevol &PPD; en alguna part del vostre sistema de fitxers.
Provar la impressora i trobar les opcions de configuració adequades
Configureu ara el vostre controlador. L'opció més important és la mida per omissió del paper. En molts casos és Carta
. Si residiu en un país a on s'usa A4
i no voleu que la primera pàgina de prova s'embussi: Ara és el moment de prevenir-ho.
Està tot llest per a iniciar una pàgina de prova d'impressora. Premeu el botó Prova.
Selecció del cartell
L'última pantalla us permet seleccionar quins rètols voleu, i quins usar, per a marcar el començament i/o final de cada treball d'impressió en aquesta impressora. També podeu seleccionar i deseleccionar els rètols abans d'imprimir en el diàleg de les opcions del treball.
Si necessita rètols personalitzats, copieu-los a /usr/share/cups/banners/ per a que estiguin disponibles a la selecció. Però hauran de ser fitxers &PostScript;.
Finalment: Baptisme de la vostra nova impressora
L'última pantalla us permet introduir el nom per a la vostra nova impressora.
El nom ha de començar per una lletra i pot contenir números i subratllats fins a un màxim de 128 caràcters. Seguiu aquesta regla si us voleu evitar comportaments erràtics del vostre dimoni ∪︀. Els noms de les impressores en ∪︀ no distingeixen majúscules de minúscules. Aquest és un requisit de &IPP;. De manera que tots els noms DANKA_infotec, Danka_Infotec i danka_infotec representen la mateixa impressora.
La pantalla final de confirmació